Business SEO

Как да различаваме добро от лошо SEO?

С

Собствениците на фирми и уеб разработчиците станаха свидетели как оптимизацията на търсачките (SEO) може драстично да обърне нещата за компанията и да извлече ползи. Да бъдеш видим в резултатите от търсенето се превърна в част от целите на тези, които поддържат уебсайт, а SEO играе основна роля, за да гарантира, че това се осъществява, въпреки че понякога отнема много време, за да се постигне това.

За съжаление, някои хора не искат да играят чакащата игра и прибягват до използване на съмнителни, неетични и откровени тактически схеми, надявайки се да се измъкнат с добро разположение в търсачката. В тази статия ще обсъдим два вида SEO: бяла шапка и черна шапка.

Разликата между добро и лошо


Основната разлика между двете се крие в техниките, използвани при опит за подобряване на класирането в търсачката на даден уебсайт или уеб страница.

Доброто SEO се описва, като процес за постигане на високо класиране в търсачките чрез използване на техники, които отговарят на указанията на търсачките. От друга страна, лошото SEO се опитва да подобри поставянето на резултатите от търсенето по начини, които не само подвеждат, но и противоречат на настоящите насоки на търсачките. Този вид SEO стратегия се използва от собствениците на уебсайтове, които искат незабавна популярност, а не дългосрочни инвестиции.

Скандални техники за лошо SEO


Веднага, нека да разберем едно нещо: Никой не трябва да използва лошо SEO. Ето списък на техниките за лошо SEO, които някои отчаяни собственици и разработчици на уебсайтове използват:

Пълнене по ключови думи


Плътността на ключовите думи играе важна роля, когато става въпрос за добро класиране. Той обаче трябва да бъде ограничен само между 2-3%. Пълненето на ключови думи е като зареждането на страница с толкова много ключови думи, което води до лошо потребителско изживяване.

Огледални уебсайтове


Това се случва, когато човек хоства множество уебсайтове с много подобно съдържание, надявайки се да привлече вниманието на ботовете за търсене и да увеличи шансовете си за по-добро класиране при търсене.

Прикриване


Това се случва, когато хората създават две версии на страница: една за търсачките и друга за посетителите. Това се прави чрез злонамерено насочване на посетителите на сайта към различен IP адрес.

Ефективни добри SEO техники


Следните техники са силно препоръчителни, за да помогнат за повишаване на класирането при търсене на всеки уебсайт, като същевременно спазват стандартите на търсачката:

Уебсайтът трябва да се зареди и да изглежда, както трябва.

Измамата на посетителите и възможните клиенти никога няма да доведе до добър резултат.
Съдържанието и изображенията в уебсайта трябва да бъдат правилно направени за удовлетворение на онлайн потребителя, а не за паяци на търсачките. Нуждите на клиента трябва да са най-важни по отношение на SEO, а не просто да се фокусират върху това как да привлекат търсачките.
Създаването на качествено съдържание насочва повече хора към уебсайт и предупреждава ботовете за търсене, че вашият уебсайт се препоръчва за поставяне на страница с резултати от търсенето.
Искаме да помогнем на бизнеса да постигне целите си по отношение на класирането на страницата с резултати от търсенето, като използва етични и стабилни стратегии, съобразени с индустриалните стандарти. Заедно с нашите достъпни SEO пакети, нашият екип от SEO експерти ще гарантира, че вашата онлайн репутация се изгражда до по-добри продажби и разпознаване на марката.

Заключителни думи

Собствениците на фирми знаят, че успехът не идва за една нощ. Те трябва да се стремят да предоставят най-добрите продукти и услуги и да използват експерти, които могат да предоставят правилните маркетингови стратегии заедно с добри SEO техники, които в крайна сметка ще насочат трафика към техните уебсайтове.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *