fbpx
SEO Бизнес

Най-добри практики за SEO: 5 „Задължителни“ неща за SEO Одит

СС честите промени в алгоритъма на Google и модификациите в най-добрите практики за SEO е важно собствениците на уебсайтове периодично да оценяват своя сайт, ако има нужда да се правят корекции. Трябва да се уверите, че вашият уебсайт е правилно оптимизиран за търсене – в противен случай може да пропуснете потенциалния трафик. Един от начините, по който собствениците на уебсайтове могат да преценят дали техният уебсайт е оптимизиран за търсене, е чрез SEO одит.

Какво е SEO одит?
Одитът за SEO Ви дава общ преглед на текущото състояние на уебсайта Ви. Той предоставя представа за отрицателните и положителните точки на вашия уебсайт, за да можете да работите върху първия и да поддържате втория.

Чрез извършване на одит ще можете да анализирате правилно уебсайта си, за да го укрепите. Одитът ще ви помогне да определите недостатъците, които пречат на вашия уебсайт да постигне успех.

Какви са предимствата на SEO одита?

С SEO одит можете да получите следните предимства:

1. Определете слабостта на текущата си SEO кампания

Отчет за SEO одит ще ви покаже стратегиите, които не се представят добре. Това ще ви помогне да разкриете проблеми като дублирано съдържание, неподходящи мета описания или ключови думи, липса на бутони за споделяне в социалните медии или нецелеви ключови думи.

Този компонент предоставя общ преглед на качеството на вашите препратки в сравнение с вашите конкуренти. 

От одиторския доклад можете също така да откриете, че вашият уебсайт има бавна скорост и има отровни входящи връзки. Разкривайки тези проблеми, ще можете да приложите успешна SEO стратегия.

 

2. Определете силните страни на вашите конкуренти.

Освен вашите слабости, извършването на SEO одит ще ви помогне да откриете техниките, които вашите конкуренти използват добре. Например те може да получават връзки от квалифицирани и подходящи уебсайтове. Откривайки силните страни на вашите конкуренти, ще можете да подобрите SEO ефективността на собствения си уебсайт.

 

3. Подобрете своите SEO стратегии

След като имате представа за слабостите на вашите стратегии, можете да работите върху правилните корекции, за да стимулирате вашата SEO кампания. Някои от нещата, които можете да направите, за да подобрите SEO, включват използване на целеви ключови думи, премахване на дублирано съдържание, увеличаване на скоростта на сайта и добавяне на бутони за социални медии.

 

4. Увеличете класацията си в търсачката

Когато сте определили областите, по които трябва да се работи, одиторският доклад ще отвори повече възможности да направите уебсайта си привлекателен за търсачките.

 

Какво да очаквате от SEO одит

Впечатлени сте от предимствата на SEO одита? 
Ако обмисляте да извършите като SEO одит на вашия уебсайт, трябва да сте наясно с 8-те компонента на стандартен отчет за SEO одит: 
 
1.Конкурентен анализ на обратната връзка.
Този компонент предоставя общ преглед на качеството на вашите препратки в сравнение с вашите конкуренти.
 
2.Анализ на отровните връзки.

Това помага да се провери дали има лоши връзки към вашия уебсайт.

3.Анализ на ключови думи за съдържанието.

Това е оценка на това как Google интерпретира вашия уебсайт въз основа на съдържанието му.

4.Анализ на скоростта на сайта.

Анализира се скоростта на вашия уебсайт, както и препоръки как да го подобрите.

5.Анализ на дублирано съдържание.

Този компонент проверява дали има няколко версии на вашата уеб страница, индексирани от Google.

6.Анализ на одита на съдържанието.

Това е оценка на SEO компоненти като мета описания, мета ключови думи, маркери за заглавия, SEO-приятелски URL адреси и други атрибути на уебсайта.

7.Javascript анализ.

Това е оценка дали съдържанието на уебсайта ви ще продължи да се показва, когато Javascript е деактивиран.

8.Анализ на бутона за социално споделяне.

Това е оценка дали вашият уебсайт има икони за споделяне на социални медии във вашите блогове и други страници на уебсайта.

 

 Стратегии за създаване от SEO одит

Като собственик на уебсайт, трябва да предприемате следните SEO техники поне веднъж годишно:

 1. Проверете SEO на страницата 

Можете лесно да промените SEO плана на уебсайта си, като направите промени на място. Ще ви отнеме време, за да видите резултатите от SEO, но ще ви отнеме само няколко часа, за да направите промени в сайта. 

2. Проверете дали вашият сайт може да бъде индексиран от търсачките 

Каква полза ще има вашето SEO, ако първоначално не може да се търси? Уверете се, че сте разрешили всички проблеми, които пречат на ботовете на търсачките да индексират правилно вашия уеб сайт. Проверете за неправилно инсталирани кодове или хакнато съдържание. 

3. Проверете вашия линк профил и го сравнете с вашите конкуренти

Когато приключите с оптимизирането на страница, следващата стъпка е да анализирате профила на обратната връзка на уебсайта си. Броят и качеството на препратките, водещи до вашия уебсайт, могат да окажат огромно влияние върху резултатите от търсачката на вашия сайт. 

4. Потърсете счупени връзки или мъртви страници 

Вашият уебсайт може да съдържа прекъснати изходящи връзки или мъртви страници. Тези грешни връзки могат да попречат на SEO за вашия сайт, така че не забравяйте да идентифицирате и разрешите всички проблеми. Ако използвате система за управление на съдържанието или платформа за електронна търговия, има много инструменти, които могат автоматично да проверят тези връзки. Например някои плъгини на WordPress могат да ви уведомяват за неработещи връзки. Междувременно някои онлайн приложения могат да изпълняват безплатна програма за проверка на връзки към сайта, за да ви помогнат да идентифицирате и разрешите всички проблеми, свързани с препратки. 

5. Проверете скоростта на вашия уебсайт

Средната скорост и времето за зареждане на страницата на вашия уебсайт могат да повлияят на количеството трафик в него. Посетителите обикновено не прекарват много време в уебсайт, който зарежда страници бавно.

Скоростта на сайта е важен фактор за класиране и затова трябва да дадете приоритет на скоростта на уебсайта си, ако искате да увеличите трафика и класирането в търсачките.

Нека обобщим

 Подлагането на вашия уебсайт на SEO одит може да допринесе значително за подобряване на цялостната ефективност. С острата конкуренция онлайн, трябва да сте сигурни, че вашият уебсайт генерира достатъчно трафик и се класира там, където искате. В противен случай всичките ви усилия ще бъдат напразни.
 
Винаги можете да се обърнете към помощта на SEO агенция, за да направите уебсайта си удобен за SEO и привлекателен за вашите потенциални клиенти. Ако все още не сте обмислили одиторски доклад за вашия уебсайт, днес е най-подходящият момент да включите това във вашата SEO стратегия.
 
Източници:
https://victoriousseo.com/blog/seo-audit-first-step-towards-1-rankings/
https://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine_optimization

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *