Business SEO

Органични резултати при търсене в Google

В В уеб търсачките органичните резултати от търсенето са резултатите от заявката, които се изчисляват строго алгоритмично и не се влияят от плащанията на рекламодателите. Те се различават от различни видове спонсорирани резултати, независимо дали са изрични реклами с плащане на кликване, резултати от пазаруване или други резултати, при които търсачката се плаща или за показване на резултата, или за кликване върху резултата.

История

Търсачките Google, Yahoo! И Bing вмъкват реклама на своите страници с резултати от търсенето. По закон рекламата трябва да се разграничава от органичните резултати. Това се прави с различни разлики във фона, текста, цветовете на връзките и / или разположението на страницата. Проучване от 2004 г. обаче установи, че повечето потребители на търсачките не могат да различат двете.

Тъй като толкова малко обикновени потребители (38% според Pew Research Center) осъзнават, че много от най-високо поставените „резултати“ на страниците с резултати от търсачките (SERP) са реклами, индустрията за оптимизация на търсачките започва да прави разлика между реклами и естествени резултати. [ необходимо е цитиране] Перспективата сред потребителите беше, че всички резултати всъщност са „резултати“. Така че квалификаторът „органичен“ е измислен, за да различава резултатите от търсенето, които не са реклами, от рекламите.  Използва се поне от 2004 г.

 

Разграничението е важно (думата „органичен“ има много метафорични приложения), терминът сега е широко използван в индустрията за оптимизация на уебсайтове и уеб маркетинг. От юли 2009 г. терминът „органично търсене“ вече се използва извън специализираната индустрия за уеб маркетинг, дори често се използва от Google (например в целия сайт на Google Analytics).

 

Google твърди, че техните потребители кликват върху (органични) резултати от търсенето по-често от рекламите, като по същество оборват цитираното по-горе изследване. Проучване на Google от 2012 г. установи, че 81% от рекламните импресии и 66% от кликванията върху рекламата се случват, когато на първата страница няма свързан резултат от органично търсене. Изследванията показват, че търсещите могат да имат пристрастия към рекламите, освен ако рекламите не са подходящи за нуждите или намеренията на търсещия. [5]

 

Същият доклад и други, връщащи се към 1997 г. от Pew, показват, че потребителите избягват да щракват върху „резултати“, за които знаят, че са реклами.

 

Според проучване на Chitika от юни 2013 г. 9 от 10 търсещи не надхвърлят първата страница на Google с органични резултати от търсенето, твърдение, често цитирано от индустрията за оптимизация на търсачките (SEO), за да оправдае оптимизирането на уебсайтове за органично търсене. [6 ] [7] Органичното SEO описва използването на определени стратегии или инструменти за издигане на съдържанието на уебсайта в „безплатните“ резултати от търсенето.

 

Потребителите могат да предотвратяват реклами в резултатите от търсенето и да изброяват само органични резултати, като използват добавки и приставки за браузър. Други браузъри могат да имат различни инструменти, разработени за блокиране на реклами.

 

Органичната оптимизация за търсачки е процесът за подобряване на ранга на уеб сайтовете в резултатите от органичното търсене.

Източници:

https://en.wikipedia.org/wiki/Organic_search_results

http://www.pewinternet.org/Reports/2005/Search-Engine-Users.aspx

https://searchfacts.com/organic-search-traffic/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *