SEO Маркетинг

Колко време отнемат SEO резултатите?

How Long Does SEO Take

Т

Тъй като все повече и повече фирми започват да проучват и разбират възможностите, които SEO предлага на тяхната компания, един задаващ се въпрос изисква отговор:

Независимо дали става въпрос за колебание, вълнение или чисто любопитство, този на пръв поглед прост въпрос има компании, които се интересуват от SEO на ръба на своите места, когато решават каква е следващата стъпка за подобряване на класирането им в търсачките.

Може би сте чували, че SEO кампанията може да доведе до качествени резултати за 30 дни. Или може би сте чували, че 30 дни не са били достатъчни, но 90 дни са. Познай какво?

Грешиш.

Има твърде много необходима работа, стратегия и планиране, вложени в ефективна SEO кампания, за да видите качествени резултати след 30-90 дни. Ако все още се надявате в този 30-90-дневен мит, запитайте се: Моят бизнес изграден ли е за 30 дни? По дяволите, дори 90 дни?

Знаем, че сте брилянтен, трудолюбив и интуитивен, но най-добрата SEO кампания не може да бъде интегрирана и използвана за постигане на качествени резултати за този кратък период от време. За да направи това, SEO кампанията трябва да изследва, стратегии, планира, организира, разработва, интегрира и прилага различни инструменти и процедури, които са характерни за вашия бизнес, преди резултатите от синята лента да започнат да валсират през вратата ви.

И така, нека отново зададем въпроса за милиона долара: Колко време отнема SEO?

Добре, че попитахте експертите за SEO времевата линия.

Просто казано, интегрирането на SEO кампания в ДНК на вашата компания отнема около 4-12 месеца.

През тези 4-12 месеца има широк спектър от услуги, направени за получаване на резултатите, които искате да видите.

Смятаме, че е важно компаниите, които са нови в SEO, да разберат какви са тези услуги и тяхната продължителност в пътуването на вашата компания към високо класиране в резултатите от търсачките.

Нека да разгледаме трите стъпки на SEO кампания:

Стъпка 1: SEO на страницата – Поставяне на основата (1-2 месеца)

По време на първата стъпка от вашата SEO интеграция е необходимо да се съсредоточите върху добре разработен план за игри за вашата SEO кампания. Когато създавате споменатия план за игра, е важно да се съсредоточите върху няколко ключови мини стъпки: стратегия, проучване, одит и изпълнение.

Първият бизнес ред при стартирането на вашата SEO кампания е създаването на стратегия. Определянето и определянето на реалистични и навременни цели е от ключово значение за безпроблемната работа на SEO кампанията. Ако сроковете са неизпълнени постоянно, вашият бизнес страда по множество начини. Така че, уверете се, че вашият бизнес и тези, които провеждат вашата SEO кампания, спазват срокове.

Следващата много важна мини стъпка е комбинирано проучване и откриване на ключови думи.

Проучването кои ключови думи въвежда вашата персона от купувача в търсачките е ключово при стратегирането на класирането на резултатите от търсенето на вашия уебсайт. Изследването на ключовите думи отнема около 10 дни и преминава към разработването на стратегия за ключови думи.

С тези открития на ключови думи SEO кампания сглобява стратегия за ключови думи, за да увеличи органичния трафик към вашия сайт. Вграждането на ключови думи във вашия сайт и съдържанието му увеличава вероятността уебсайтът на вашия бизнес да се класира по-високо на страницата с резултати от търсенето с Google.

След изследването на ключовите думи, одит на място (това, което обичаме да наричаме одит на битката) е следващият ред. Одитът на уебсайта е от решаващо значение за организирането и оптимизирането на уебсайта Ви за класирането на сайта на Google. Подобно е, когато почиствате къщата си за важни гости, които идват на гости – искате нещата да са разхвърляни, организирани и удобни, така че посетителите ви да се придържат и да се наслаждават на времето си. И това е, което нашият одит на битката прави за сайта на вашия бизнес. Той подрежда уебсайта ви по начин, който го оптимизира за класирането на сайтовете на Google, като същевременно увеличава изживяването на потребителския интерфейс.

Нашият боен одит отнема две седмици и още две седмици за изпълнение. Колко време отнема SEO за да видите резултатите? Е, когато одитът приключи, няма да започнете да виждате резултати още 6-8 седмици, докато Google обхожда страници, за да ги преиндексира за класиране.

През първите два месеца от вашата кампания изследването на ключови думи и внедряването на одита помага да се събере информация, която да се има предвид, когато се преминава към следващата стъпка на SEO кампания: изпълнение извън страницата.

Стъпка 2: Изпълнение извън страницата (4-6 месеца)

След като вашата SEO кампания започне да включва определени изследвания и стратегии в уебсайта на вашия бизнес, идва моментът да влезете в стъпката за изпълнение извън страницата на плана за SEO кампания.

Към края на първите няколко месеца, SEO стратегия започва да изпълнява план за игра. За тази част от 4-6 месеца се извършват множество услуги, за да се увеличи вашето продължително присъствие и експозиция пред потенциални онлайн клиенти.

Нека да разгледаме няколко от тези ключови SEO ресурси:

Изграждане на връзки

Една от SEO услугите, внедрена в стратегията за оптимизиране на страницата на вашия бизнес, е изграждането на връзки. Известен като един от най-много аспекти на SEO кампания, процесът ни на изграждане на връзки продължава по време на тази стъпка от 4-6 месеца.

Търсачките обхождат уебсайтове за връзки, за да открият нови уеб страници и да определят колко високо трябва да се класира една страница. Качеството на ключовите думи и съдържанието на страницата, както и броят връзки, пренасочващи към тази страница от външни връзки, са ключови фактори при класирането в горната част на класациите.

След 4-6-месечния период на изграждане на връзки, ние преоценяваме процеса и определяме дали пренасочването на процеса е в ред. Докато прави всичко това изграждане на връзки, SEO кампанията продължава изпълнението със създаването и публикуването на съдържание.

Съдържание

Нарекохме този раздел „Изпълнение извън страницата“, но най-добрите текущи SEO кампании включват и създаване на съдържание, богато на ключови думи, на всеки месец.

Защо? Най-добрата практика за SEO е проста: колкото по-подходящо и конкретно, качествено съдържание на вашия уебсайт, толкова по-добре.

В първите етапи от планирането на вашата кампания за времеви график за SEO винаги трябва да обмисляте какъв вид съдържание трябва да бъде създадено, времева линия за създаване на това съдържание и график за пускане на съдържанието на вашия сайт. Публикуването често естествено ангажира посетителите на сайта, намалява степента на отпадане, увеличава трафика на търсене и потенциално вдига разположението на резултатите от търсенето на сайта.

Като работят непрекъснато върху добавянето на ново съдържание, уеб страниците могат да привлекат търсачките да се отбият и да проверят сайта, което увеличава възможността за вашия сайт да се повиши в класацията за търсене, както и показва експертния опит на вашия бизнес на пазара.

Социални сигнали

Постоянно използвани през цялото време на нашата SEO кампания, социалните сигнали играят жизненоважна роля в 4-12-месечното пътуване.

Използването на социални сигнали е начинът за изпращане на сигнали до Google относно ангажираност и взаимодействие с вашия уебсайт чрез основни социални медийни платформи като Facebook, Twitter, LinkedIn и Instagram. Тъй като туитовете, публикациите и актуализациите съдържат връзка към публикация в блог или съдържание, предлагано на вашия уебсайт, до Google се изпращат сигнали, които показват вашия бизнес и платформите му (уебсайт, блог, социални медии) като една сплотена единица.

Намираме за важно за вашия бизнес да се ангажирате последователно с клиенти и възможни бъдещи клиенти чрез социалните медии, като продължавате да анализирате ангажираността в социалните медии и да се коригирате съответно през цялото време на кампанията.

Стъпка 3: Анализирайте и оптимизирайте (4-6 месеца)

Ако впечатлението още не е направено … SEO отнема време.

Втората половина на 4-12-месечното SEO пътуване се фокусира върху анализ и оптимизация на първата половина на кампанията. Отнема време, докато планирането, стратегията, съдържанието и изпълнението бъдат създадени, разработени и внедрени във вашия бизнес. Когато топката започне да се търкаля, се появяват резултати и данните са готови за анализ.

Вашите SEO кампании анализират как неща като интеграция на ключови думи, публикации в съдържанието, платформи за социални медии и други подобряват трафика на сайта и ангажираността на посетителите. Изследват се SEO метрики като класиране на ключови думи, изграждане на връзки, трафик на уебсайт и проценти на преобразуване, за да се правят корекции на непрекъснато по-добри метрични данни.

Може би си мислите: Защо са необходими 4-6 месеца, за да анализирате данните и да ги коригирате по съответния начин? Не можахме ли да го завършим след седмица или две?

Може да накарате аналитичен експерт да влезе в данните и да направи тяхното, но след като приключат, безполезни ли са данните за по-нататъшен анализ?

Не. SEO отнема време.

Продължаването на процеса на анализ на данни и оптимизиране на вашия уеб сайт е изключително важна услуга в SEO кампания. Внедряването на незначителни ощипвания и корекции в цялата кампания поддържа уебсайта Ви във върхова форма.

Търсачките контролират системите за класиране на SEO и постоянно променят начина на класиране на нещата. Известно е, че Google, Bing, Yahoo и други търсачки променят начина си на класиране за една нощ. Без постоянно наблюдение на този вид промени, както и последователно оптимизиране на вашия сайт и съдържание за тези промени в ранга на търсачката, вашият бизнес може да се загуби и в търсачката.

И така, колко време отнема SEO?

Шансовете са, че вашият бизнес е вашата гордост и радост. Или докато не спря да се справя толкова добре и не наблюдавате как вашите конкуренти го правят.

И в двата случая, тъй като светът наблюдава Интернет като най-големия пазар за откриване и използване на бизнеса, от съществено значение е вашият бизнес да е в челните редици на резултатите от търсенето, когато светът почука. Само не забравяйте, че SEO отнема време.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *