SEO Маркетинг

Как Google класира уебсайтовете?

В

В страхотната надпревара за класиране на върха на страницата с резултати от търсенето с Google има редица конкуренти и алгоритмични нюанси, които трябва да пристъпите, обходите, изкачите и прескочите. Конкуренцията е тежка. С над 200 фактора, които делегират класирането ви в алгоритъма на Google, има много специфики на сайта, на които Google разчита, за да постави вашата компания на мястото си.

Битката до върха на страницата е обезсърчаваща и при това дълга. Ние обаче се запознахме добре с алгоритъма и системата за класиране на Google. С малко смазка за лакти, търпение и отговори на въпроса „Как Google класира уебсайтове?“, Можете да бъдете сигурни, че ще се изкачите на тотемния стълб на Google.

Ако задавате заредения въпрос, „как Google класира уебсайтове?“ тогава е време да се потопите изцяло в света на класирането в търсачките.

Как работи всичко

Накратко, резултатите от алгоритъма на Google и информацията, събрана от „паяци“ на търсачката, създават класация за уебсайт. След това тези уебсайтове се показват на страниците с резултати от търсенето в ред, отразяващ мнението на Google за властта на всеки уебсайт.

Като най-добрият резултат се съобщава за най-високата власт и „полезност“ на връзката на вашия сайт по отношение на търсенето на потребител.

Колкото по-висок е рангът, толкова повече трафик към вашия сайт. Колкото повече трафик към вашия сайт, толкова по-голяма е възможността за генериране на потенциални клиенти и кацане на потенциални клиенти. Както можете да кажете сега, това е доста важно.

Алгоритъмът и факторите

Въпреки че има над 200 известни фактора, които съставляват целия алгоритъм на Google за класиране, важното е PageRank на Google, алгоритъмът, създаден от вътрешния екип на Google за класиране на уебсайтове в заявки за търсене.

PageRank е изчисление, което оценява уебсайтовете въз основа на качеството и количеството връзки към уеб страница, като в резултат се предписва номер на ранга.

Когато даден сайт свързва вашия уебсайт на своята страница, Google вижда това като потвърждение на авторитета и качеството на вашия уебсайт, като по този начин ви дава по-висок ранг за това търсене. Колкото по-утвърден е сайтът, който свързва вашия уебсайт, толкова по-добре. Това позволява по-органичен процес на класиране на уебсайт, вместо да бъде класиран чрез това, което бихме нарекли лоши SEO техники.

Google не публикува информация за алгоритъма си PageRank. Следователно, SEO агенциите като Weber трябва да решат пъзела.

Moz разработи количествено измерима метрика, за да имитира части от PageRank, наречени орган на домейна. Това е оценка, дадена от Moz, която предсказва колко добре се класира даден сайт в търсачките.

Колкото по-висок е рейтингът на домейна, толкова по-добре, тъй като той показва почетна златна звезда на вашия сайт от уважаван орган.

Резултатът е даден около количеството авторитетни сайтове, които водят обратно към вашия сайт, и обратно. Тези връзки се наричат обратни връзки.

Как можете да подобрите резултатите си в Google №1 – Изследване на ключови думи

В основата на SEO е изследването и анализирането на ключови думи. Ключовите думи са основни компоненти при кацането високо в класацията на Google. Увереността, че ключовите Ви думи са подходящи, помага да се свържат потребителите със съдържанието Ви. Ето няколко необходими стъпки за уместност на ключовите думи:

  1. Идентифицирайте теми, върху които да фокусирате съдържанието

Генерирането на теми, които потенциалните потенциални клиенти могат да търсят онлайн, е от решаващо значение за създаването на трафик към вашия уебсайт. Изберете ключови думи от по-обширните теми и направете съдържанието си с тези ключови думи и теми за ключови думи

  1. Идентифицирайте ключовите думи в темите

След това очертайте списък с ключови думи, които ще внедрите в формулировката на съдържанието си, и тематичния фокус на съдържанието ви. Не забравяйте да интегрирате връзки с тези ключови думи, така че те да имат още по-голяма тежест в схемата на класирането на Google.

  1. Свързани с изследвания теми за повече възможности

Използвайки инструменти за изследване на ключови думи, намерете подобни термини, търсени за първоначалните ключови думи. Създаването на ключови думи около тези свързани термини помага да се генерират онези потребители, които търсят малко по-различни ключови думи и ключови фрази.

  1. Проследявайте термините на главата и ключовите думи с дълга опашка

Основните термини или по-кратките, по-общи ключови думи и ключовите думи с по-голяма опашка, по-специфичните ключови думи, базирани на фрази, са ефективни и за вашата релевантност. Има забележителна ефективност при привличането на повече трафик, като поддържате съдържанието и сайта си богати на специфични за ключовите думи и свързани с тях ключови думи. Най-общо казано, ако можете да оптимизирате уебсайта си за главни условия, които са силно конкурентни, вашият сайт също ще започне да се класира за ключови думи с дълга опашка. Важно е да се отбележи, че макар да изглежда по-изгодно да се класира за основните термини, над 70% от търсенията са ключови думи с дълга опашка, а търсенията с дълги опашки конвертират с по-висок процент.

Интегрирането на тези стъпки във вашата SEO кампания помага за видимостта на вашия сайт и съдържание чрез термини и фрази за търсене, което от своя страна повишава класирането на вашия уебсайт в класацията на Google за търсене. Вашият сайт ще се счита за по-авторитетен и полезен от алгоритъма на Google, запазвайки издигането на вашата компания нагоре в класацията за търсене стабилно и полезно.

Как можете да подобрите резултатите си в Google # 2 – Оптимизиране на страница

SEO за текуща страницата, известен също като техническа оптимизация, включва аспектите на SEO, които се показват на вашия действителен уебсайт. Макар тънкостите на оптимизацията на страницата да са подробни и дълги, те служат като още един начин за Google да класира вашия уебсайт.

Някои от тези фактори за оптимизиране на страницата включват:

-Пресно, висококачествено съдържание. Обхват в подходящ брой думи, започвайки от минимум 500 думи

-Фарма за търсене на целева ключова дума интегрира подходящото количество в заглавие, заглавие, подзаглавие и тялото на съдържанието

-Връзки към подходящи авторитетни сайтове, връзки към вашия собствен сайт и други специфични кодирани връзки

Тъй като списъкът продължава, тези качества на оптимизацията на страницата се използват най-добре, когато се правят правилно и ефективно. Оптимизацията на страницата създава още една възможност за вашия сайт да бъде забелязан от Google и да бъде класиран в съответствие с качеството на съдържанието и уместността в свързани търсения. Най-ефективният начин за справяне с тези технически проблеми чрез SEO одит.

Как можете да подобрите резултатите си в Google №3 – Обратно свързване с висока власт

Обратните връзки, известни като входящи или входящи връзки, са връзките към вашия уебсайт от други сайтове в Интернет. Като индикатор за популярността на даден сайт, обратното свързване е още един решаващ фактор за това как Google класира уебсайта.

Входящите връзки на вашия сайт продължават да подобряват авторитета на вашия сайт спрямо вашите конкуренти, вашите възможни потенциални клиенти / клиенти и класацията на Google. Изграждането на препратки може да допринесе много за вашата SEO кампания.

Гарантирането, че връзките на вашия уебсайт не са прекъснати и връзката към страници, свързани с ключови думи и съдържание, повишава авторитета на домейна, което е ключово за начина, по който Google класира уебсайтовете. Фокусирането на вашите връзки и съдържание около конкурентни и подходящи ключови думи е от жизненоважно значение за насочването към потребителите да намерят съдържанието на вашия сайт и да ги качат на вашата страница.

Как Google класира уебсайтове?

Въпреки че начините на Google за класиране на уебсайтове не винаги са ясни и със сигурност никога не са лесни, в скелетната структура на SEO кампанията има много стратегии и техники за изкачване по тази стълбица. Поддържайте съдържанието си подходящо, продължете да изграждате връзките си, интегрирайте подходящи ключови думи и фрази и утвърждавайте авторитета на сайта си, като правите това. Скоро ще бъдете все по-близо до върха.

Ще се видим там.

Често задавани въпроси

Колко време ще отнеме да се види успех в класирането?

Обикновено отнема около 4-12 месеца, за да се появят измерими резултати, ако внедрите целенасочена SEO кампания. За пълна разбивка вижте статията ни Колко време отнемат SEO резултатите.

Какво прави добрата ключова дума?

Намирането на подходящите ключови думи за вашия бизнес е свързано с намерението за търсене. Помислете каква страница търси човекът, който въвежда определена ключова дума. За намеци за намерение за търсене анализирайте най-добрите страници, представени от Google.

Ще се класирам ли по-високо, ако добавя повече съдържание към страницата си?

Само повече съдържание няма да ви помогне да се класирате по-високо. Трябва да добавите още съдържание, което също е полезно за справяне с намерението за търсене зад ключовите думи, към които насочвате.

Как да получа обратни връзки?

Първата стъпка в получаването на обратни връзки от уважавани уебсайтове е да се създаде страхотно съдържание, на което собственикът на сайта ще иска да се позовава с връзка. Следващата стъпка е популяризирането на вашето съдържание, така че те да са наясно, че то е достъпно за справка. За повече информация препоръчваме да посетите нашата страница за SEO извън страницата.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *